Gezondheid van binnenuit

Veelgestelde Vragen over DiepteMeditatie

Het is heel gemakkelijk om DM te leren. Veel deelnemers aan een DM-cursus mediteren reeds goed tijdens hun eerste meditatiesessies. Tijdens de cursus verkrijgt men tevens theoretische kennis en verdiepen de ervaringen zich, wat van belang is voor een optimaal resultaat van de meditatie.

Eigenlijk niet. Deze meditatiemethode die reeds duizenden jaren reeds wordt beoefend is altijd mondeling doorgegeven. Tijdens deze overdracht wordt theoretische kennis overgeheveld, zoals bijvoorbeeld over het juiste gebruik van de mantra en wordt de mediterende begeleid in zijn/haar ervaringen. Want door de beoefening van DM worden spontaan fijnere niveaus van het denken ervaren waardoor veel vragen kunnen ontstaan.

De DM-leraar is opgeleid om deze vragen te kunnen beantwoorden waardoor de mediterende zekerheid en vertrouwen verkrijgt in de ervaringen. En deze uitwisseling van ervaringen tussen leraar en leerling kan niet zinvol plaatsvinden in een boek.

Bovendien wijst de praktijk uit dat wanneer de eerste meditaties plaatsvinden onder begeleiding van de leraar dit bevorderend werkt voor de ervaringen van de mediterende wat van belang is voor het proces.

Nee, het enige wat je hoeft te doen is de methode toepassen zoals je geleerd krijgt door je leraar en het proces geschiedt welhaast automatisch.Dit komt omdat DM gebruik maakt van de natuurlijke neiging van de geest om meer welbevinden te ervaren.

Diepte Meditatie is in feite een vorm van Yoga. In onze westerse wereld heeft men om de  toepassing te vergemakkelijken meditatie en yoga gescheiden, doch oorspronkelijk maken zij beide deel uit van één yogasysteem. Zowel yoga als DiepteMeditatie kunnen zelfstandig beoefend worden, maar ook in combinatie met elkaar.

In het kader van de DiepteMeditatie-cursus kunnen lichte lichamelijke yoga-oefeningen worden aangeboden.

Veel mensen kunnen zich niet voorstellen dat de geest tot rust kan komen zonder inspanning of concentratie. Toch is dat juist datgene wat gebeurt bij Diepte Meditatie. Bij DM geven we de geest de gelegenheid om zijn innerlijk verlangen te volgen naar meer vreugde en volmaaktheid.

Daarvoor hoeven we niets te doen, doch het eenvoudig en spontaan te laten gebeuren.En tijdens de cursus wordt je geleerd hoe je dit natuurlijke proces moeiteloos laat verlopen.

Diepte Meditatie is een methode voor de actieve mens in gezin, beroep en maatschappij om te regenereren, energie op te doen, talenten te ontplooien en zich spiritueel te ontwikkelen. Na de meditatie heb je dus zeker weer zin om actief te worden. De rust die je hebt ervaren tijdens de meditatie is een aangename ervaring die tevens verfrist en energie geeft. En doordat je tijdens de meditatie in contact bent gekomen met je eigen bewustzijn wil het na de meditatie juist actief worden door zich uit te drukken.

Na  de DM-basiscursus ben je in staat om je leven lang zelfstandig te mediteren en de vruchten van de meditatie te genieten. Heb je echter behoefte aan meer verdieping van kennis en ervaring dan kan dat zeker.
Je kunt hierbij kiezen uit een aantal mogelijkheden zoals het volgen van een verdiepingsweekeinde, een cursus gevorderde technieken of een Siddhi-Yogacursus waarbij de ervaringen van de meditatie zich nog verder kunnen verdiepen. Deze aanvullende cursussen worden verzorgd door DM lerares Hilda Postema in Lelystad.  Op haar website www.tdminfo.nl kun je hier informatie over vinden.