Over Mij

balans vinden-dieptemeditatie-leraar bij meditatie Limburg - Ruud Adriaanse

Mijn naam is Ruud Adriaanse (1955), ik ben getrouwd met Trudy en samen hebben wij 2 volwassen zonen. Ik ben  jarenlang in de detailhandel en horeca werkzaam geweest als bedrijfsleider en zelfstandig ondernemer.  

In 1987 kreeg ik problemen met mijn gezondheid. Daardoor ben ik  op zoek gegaan naar mogelijkheden die gezondheids-bevorderend werken. Ik kwam daarbij in aanraking met Transcendente Meditatie en heb de TM-cursus gevolgd.

Reeds na enige weken mediteren merkte ik dat mijn klachten afnamen en voelde ik me gezonder. Bovendien leek het of mijn leven op elk gebied meer ontspannen werd en meer kleur kreeg.

Mediteren werd voor mij een zeer aangename bezigheid die tevens een groot positief effect had op de kwaliteit van mijn leven op elk gebied. Reeds toen voelde ik de behoefte om deze gemakkelijke en krachtige meditatiemethode over te gaan dragen op mijn medemensen, doch dit was toentertijd niet goed inpasbaar in mijn leven.

Wel groeide mijn interesse voor allerlei zaken op het zgn. alternatief gebied. Ik heb diverse opleidingen en  cursussen gevolgd, o.a. Reiki 1 en 2 en is inmiddels gediplomeerd natuurgeneeskundig reflexzonetherapeut. Tevens heb ik meerdere meditatiemethoden geleerd en beoefend.

In 2005 kwam ik op de hoogte van het bestaan van DM ofwel DiepteMeditatie, een meditatiemethode die afgeleid is van Transcendente Meditatie.

Inmiddels heb ik duizenden uren meditatie-ervaring en ben ik van mening dat van alle meditatiemethoden die ik in de loop der jaren beoefend heb er niet een zo gemakkelijk te leren en zo bevredigend is als DiepteMeditatie.

Inmiddels ben ik  gediplomeerd Dieptemeditatie-leraar. Dit is voor een groot deel te danken aan de passie, kennis, ervaring en wijsheid van de mensen van DM-centrum Nederland in Lelystad en Helioscentrum in Heerde, waar ik de opleiding gevolgd heb.

Mede daardoor ben ik kunnen uitgroeien tot de leraar die in staat is om de meditatiemethode goed, helder en correct over te brengen. Dit houdt in dat de overdracht van de meditatiemethode geschiedt op de traditionele wijze, doch aangepast aan deze tijd.

De praktijk wijst uit dat degene die de cursus volgt de meditatiemethode op de juiste wijze geleerd krijgt, waardoor hij/zij de positieve effecten van het mediteren in het dagelijkse leven mag gaan ervaren.