Cursus

De cursus is opgebouwd uit 4 stappen

Cursussessie 1
Een individuele instructieles in de DM-techniek op persoonlijke afspraak. Duur 1 – 1½ uur.

Cursussessie 2
1e  Groepsbijeenkomst. Deze volgt kort na de individuele instructieles en duurt ongeveer 2 ½  uur. Tijdens deze les wordt 2x gezamenlijk gemediteerd en ontvangt de cursist praktische aanwijzingen voor de meditatiebeoefening.

Cursussessie 3
2e Groepsbijeenkomst. Deze volgt kort na de 1e groepsbijeenkomst en duurt ook ca 2 ½ uur. Tijdens deze sessie wordt de meditatie 2x gezamenlijk beoefend. Het theoretische deel van deze sessie is gewijd aan de rol van gedachten en gewaarwordingen tijdens de meditatie.

Cursussessie 4
3e groepsbijeenkomst. Deze volgt ongeveer een week na sessie 3. Ook wordt tijdens deze les de meditatie 2x beoefend.  In het theoretische deel van deze bijeenkomst volgt uitleg over de 3 niveaus van transcenderen en het ervaren van essentie. Ook deze sessie duurt ca. 2 ½ uur.

Je ziet, tijdens de cursus wordt samen reeds veel gemediteerd. Dit is – zeker in het begin wanneer je geest en lichaam nog gaan wennen aan deze diepe rust van belang om het proces goed te laten verlopen.

Na de cursus kun je deelnemen aan de groepsmeditaties.
Zie voor data de agenda

Persoonlijke Checking
Indien je na een tijdje het gevoel hebt dat de meditatie minder soepel verloopt dan je gewend bent (soms een gevolg van onregelmatig mediteren), kun je met je leraar een afspraak maken voor een persoonlijke checking. Tijdens deze checking die volgens een vaststaande procedure verloopt, word je als het ware weer op de rails gezet om de meditatie gemakkelijk en moeiteloos te ondergaan. Ook wanneer je bij een andere leraar DiepteMeditatie hebt geleerd kun je bij DM-Limburg een persoonlijke checking doen.

Comments are closed